PT Boat Forum


Moderated by: Dick, Jeff D

The PT Boat Forum ª PT Boats of WWII ª  PT Boats - General

Page: 1 of 1

Back to Topic Index Page 188 | Replies: 8

 Author  Topic: HQ's Website and Email Problems
Dick

Moderator
  

    
Post a Reply To This Topic    Reply With Quotes     Edit Message     View Profile of Dick   Send Email To Dick Posted on: Feb 10, 2009 - 3:17pm
If you're one of the lucky individuals that have gotten here to the website and message board this is basically a mute subject:

HQ's internet provider and web hosting company, Comcast, has recently made changes AGAIN, like the last time an absolute debacle, resulting in almost no competent technical support and little sympathy. The old Email servers have been replaced with better and great servers, oh yeah and great new Microsoft software to better run them (mistake one and two) - yes that's why all the problems with email. Please excuse the problems.

The DNS servers have also been changed and this is causing most of the problems. The DNS is Domain Name Server, it is used to change all the fancy URL names and converts them to numbers, IP numbers that is. The numbers are what the internet computers use to communicated. Whenever a DNS changes, it usually takes about a day (up to three days) to propagate, we are at 4 and counting) for it to recognize a URL like www.ptboats.org and translate it to the IP so computers know where to go and how to resend you what you requested. Like getting to the message board and posting and reading messages. This new server is causing enormous problems by not performing correctly most of the time. If youre still having occasional problems please try the following. If you know some one that hasnt been on the board lately please check with them and copy this posts text and email it to them . . . the individuals not getting on the board just keep getting a message Cant Be Found so please try the following:



If anyone needs access they will have to at the very least Clear the Web Browser Cache, Cookies and History so on and so on.

In Windows Internet Explorer 7:

Open Web Browser

Go to Tools in the Menu Bar

Cursor down to Internet Option, and click

On the General Tab look down to Browsing History and click the Delete Button a new window will open.

The new window will have five buttons in a row and two buttons at the bottom, the easiest way is to just click the Delete All Button another window will open asking Are you Sure . . . Click Yes.

The windows will change back to Internet Options Window Click the bottom button - OK

Quit your Web Browser - Internet Explorer 7

Restart you browser and navigate to message board
http://www.ptboats.org/cgi-local/sitenetbbs/netboard.cgi
Everything should work if not, repeat above.

For Explorer 6 I just dont remember how to do it, but it should be similar to above Tools Internet Options Maybe, Advanced????

On the MAC is simple Open Safari, Under the menu bar click on SAFARI then cursor down to clear cache its done, quit Safari and reopen open it, Walla. . . .

Thanks,
Dick . . .





Total Posts: 940 | Joined: Aug 27, 2006 - 6:36pm | IP Logged

earl

MASTER
  

    
Post a Reply To This Topic    Reply With Quotes     Edit Message     View Profile of earl  Posted on: Feb 10, 2009 - 4:17pm
hi dick as you said this has been screwed up. first i can get on the board then later it goes off.this time i am back on ok-for how long,. i don,t know.hope forever. thanks for the info i whave printed it out and if i know of anyone else having a problem i will send them copy of the printout.seems lime i had to shut down the computer--restart it- hut down the phone line thing a majig and restart it too, then go back on line and click on my pt boat icon.this time it came back on ok.thanks for your trying to explain and help us.donm,t know what we would do without you earl

earl richmond

Total Posts: 197 | Joined: Oct 18, 2006 - 12:13pm | IP Logged

PeterTareBuilder

TOP BOSS
  

    
Post a Reply To This Topic    Reply With Quotes     Edit Message     View Profile of PeterTareBuilder  Posted on: Feb 10, 2009 - 4:29pm
Hi Dick.

A few minutes ago I unplugged my modem and plugged it back in a minute later. Since I did that I can get here to the site using the same bookmark as I did prior to the changes. I have IE 6 so that might work for any others who contact you looking for help.

BTW, did you know that Internet Explorer is the browser of choice for all religious groups? No, really it is! They all want the wholiest browser available.

Cheers from Peter

"Give me a faster PT boat for I'd like to get out of harm's way!"

Total Posts: 494 | Joined: Jun 24, 2008 - 5:59pm | IP Logged

QM

New Member
  

    
Post a Reply To This Topic    Reply With Quotes     Edit Message   Posted on: Feb 10, 2009 - 6:17pm
Dick,

I have been using Firefox and I have also at times been getting a message that the website can not be found. It has opened twice tonight without problem. I have a setting to eliminate history each time that Firefox is shut down.

Total Posts: | Joined: Unregistered | IP Logged

Dick

Moderator
  

    
Post a Reply To This Topic    Reply With Quotes     Edit Message     View Profile of Dick   Send Email To Dick Posted on: Feb 10, 2009 - 7:32pm

QM,

I've been having the same problem on and off on with my MAC, but a simple empty of the cache file fixes it quick for MAC users.

It is clear the DNS servers are messing with the proper through put. When some one types in a URL the word name gets tag asking for all computers for a server which contains that name. Normally it captured with in micro-seconds and that DNS translates ptboats.org into a set of number then direct the query to computers asking please answer this query if you know these numbers, and within micro-seconds a computer holding our website answer back "here it is". But somehow the server we've been put on is having problems. Not being an IT guy I'm forced to wait for Comcast to recognize the problem then if they know what is causing the problem to fix it - after they're being paid for it. As usual we're just held cative - kind a like this Stim-package congress is cramming down are throats. It has a lot of things we need but half of it is just plain old dodo.

Dick . . .


Total Posts: 940 | Joined: Aug 27, 2006 - 6:36pm | IP Logged

  Michael

MASTER
  

    
Post a Reply To This Topic    Reply With Quotes     Edit Message     View Profile of Michael   Send Email To Michael Posted on: Feb 10, 2009 - 11:41pm
Thanks Dick,
I was starting to think i was barred or something, LOL
Just shows how much i love this board,if i go into meltdown when i cant get on !!

Cheers Michael


Michael

Total Posts: 218 | Joined: Aug 6, 2007 - 7:25pm | IP Logged

  Jerry Gilmartin

TOP BOSS
  

    
Post a Reply To This Topic    Reply With Quotes     Edit Message     View Profile of Jerry Gilmartin   Send Email To Jerry Gilmartin Posted on: Feb 11, 2009 - 10:39am
Hey Dick,
I was starting to get the shakes going through PT BOAT withdrawal symptoms! It seems to be working now, thanks for the update.
Jerry
PT658 Portland

Jerry Gilmartin

Total Posts: 1227 | Joined: Oct 8, 2006 - 11:16pm | IP Logged

Dick

Moderator
  

    
Post a Reply To This Topic    Reply With Quotes     Edit Message     View Profile of Dick   Send Email To Dick Posted on: Feb 11, 2009 - 11:11am
Hi Jerry . . .

It is still very spotty. I'm having no problem accessing the site form my MAC which is my primary computer. However sitting next to it is my PC running Vista and Explorer 7 is having extreme problems. Every time I quite the browser then reopen it later - I can't get the the site without going through the same old rig-a-mo of having to clear all the cache and so on.

However If I don't type in the http://www. and only type in ptboats.org I can get to the main website, but the message board part of the site required full paths meaning it need http://www. Comcast as to have some type of bad record or something ? ? ? ? ?

It is really messing with us.

Dick . . . .




Total Posts: 940 | Joined: Aug 27, 2006 - 6:36pm | IP Logged

  area51

New Member
  

    
Post a Reply To This Topic    Reply With Quotes     Edit Message   Posted on: Feb 11, 2009 - 3:43pm
Man, for a couple days I thought the site had been hacked and
taken down by some anti-PT goons...

Glad you got us back on line, Dick.
Cheers,
gus
pt497


Total Posts: | Joined: Unregistered | IP Logged


Lock Topic

 

Forum Legend

New Member

Reply to topic

More than 25 posts | Full Member

Reply to topic with quoted message

More than 50 posts | Advanced Member

Edit Message

More than 150 posts | MASTER

View profile

More than 300 posts | TOP BOSS

Email member